25
Авг

Ce vitamine sunt necesare pentru dinți și gingii sănătoase

1. Vitamina A. Creste rezistenta la infectii de la nivelul mucoaselor. Dacă aveți deficit de vitamina A, veți fi predispus la infecții, în special la nivelul gingiilor. Există o boală numită parodontită. Această boală a gingiilor apare atunci când există o lipsă de vitamina A.

2. Vitamina C. Foarte importantă și pentru dinți. Dacă aveți parodontită, dar obțineți suficientă vitamina C, gingiile nu vor sângera prea mult și vă puteți păstra dinții. Dar dacă ai deficit de vitamina C, dinții tăi vor începe să se slăbească și pot chiar să cadă. Vitamina C face țesutul conjunctiv al gingiilor dens și durabil.

3. Vitamina B1. Dacă un dinte doare, atunci un nerv este afectat. Vitamina B1 este unul dintre cei mai buni agenți antiinflamatori care pot ajuta la durerea de dinți.

4. Vitamina F este o combinație de diverși acizi omega. Una dintre funcțiile sale este de a ajuta organismul să absoarbă calciul. Vitaminele D, K2 și F ajută la absorbția, transportul și descărcarea calciului în locurile potrivite din organism.